HYPNOSE?


Wanneer mensen het woord ‘hypnose’ horen, denken ze vaak aan showhypnose. Gelukkig wordt hypnose meer en meer aangeraden door de media en de medische wereld. In de geneeskunde wordt hypnose steeds vaker gebruikt. Ziekenhuizen maken gebruik van hypnose voor verschillende doeleinden zoals verdoving, pijnbestrijding en revalidatie. Dat is niet zo verwonderlijk, je onderbewuste heeft immers een probleem toegelaten, en weet dus ook hoe het dit weer moet oplossen.

Ondanks de vele voordelen van hypnose, wordt het nog steeds met argwaan benaderd. Hypnose is echt. Het is geen oplichterij. Het werkt snel, doeltreffend en blijvend. De reden voor die argwaan is vaak dat mensen niet precies weten wat hypnose inhoudt. Het is heel simpel: hypnose zorgt ervoor dat je bewustzijn en je onderbewustzijn op één lijn staan. Door middel van hypnose wordt je onderbewustzijn aangesproken om negatieve (fysieke of mentale) gedragingen om te zetten in positieve gedragingen.

Vaak denken mensen dat ze niets meer weten wanneer ze onder hypnose gaan en dat ze volledig zijn overgeleverd aan de wil van de hypnotiseur. Dat is niet waar. Je bent onder hypnose nog steeds bij bewustzijn en zal nooit iets doen wat je niet wil of wat je je niet kan herinneren. Je blijft de controle behouden over je eigen lichaam en gevoelens, je kan onmiddellijk uit hypnose komen wanneer er iets gebeurt waar je je niet goed bij voelt. Je verliest nooit de controle over jezelf. Tijdens een hypnosesessie weet je perfect waar je bent; je hoort en voelt alles en kan onmiddellijk de sessie stopzetten wanneer je je niet prettig voelt.